Help

De Bol

  • Grade context: FR
  • Photos: 3
  • Aka: Monument van Puin
8
FB

Description

Een grote verzameling klimgrepen op een vier meter hoge bol, of nee, het is een kunstwerk ter herinnering van de sloop van hele woonwijken omdat de Nazi's daar bunkers wilden bouwen. Maar je kunt er prima op klimmen.

Voordat er klimhallen waren werd dit object regelmatig beklommen. Tijdens de Coronacrisis is er ook weer geklommen. Daarom staan er nu een heleboel markeringen voor routes die helaas niet goed te volgen zijn. Een paar waarschijnlijke routenamen staan hier op thecrag, voor de rest mag je creatief zijn. Vind je een leuke route, zet je hem dan hier dan op een topo voor toekomstige klimmers?

Access issues inherited from Netherlands

Be aware that climbing outside (buildering) in areas that are not explicitly "tolerated" or "designated" may be unwanted or illegal.

Approach

Parkeer bij Sporthal Ockenburgh of aan de Machiel Vrijenhoeklaan (dat is voor de strandgangers.) Het "Monument van Puin" ligt dan naast het Wijndaelerduin pad, ten zuiden van de puinduinen.

Hello!

First time here?

theCrag.com is a free guide for rock climbing areas all over the world, collaboratively edited by keen rock climbers, boulderers and other nice folks.

You can log all your routes, connect and chat with other climbers and much more...

» go exploring, » learn more or » ask us a question

Activity

Check out what is happening in De Bol.